"Здравейте" – Riot Riscx е тук, за да си поговорим за Challenger наградите. - „По-рано тази година обявихме, че ще име изцяло нова група от физически награди за играчите на ниво Challenger, ето какво имахме предвид.“

Топ играчите от всяко от Ranked queue-тата ще получат ексклузивно Challenger яке, което да показва постижението им от Сезон 2016. Тези якета ще могат да бъдат получени само тази година чрез участие в Ranked игри. Най-добрите сред най-добрите играчи ще получат и колекционерски медальон за постижението си. 

Ето и как ще бъдат разпределени тези награди:
 

Challenger Solo

Топ 10 играчи

  • Challenger 2016 колекционерски медальон

  • Challenger 2016 яке

Топ 200 играчи

  • Challenger 2016 яке

 

Challenger отбори (3s и 5s)

Toп 1 отбор

  • Challenger 2016 колекционерски медальон

  • Challenger 2016 яке

Топ 5 отбори

  • Challenger 2016 яке

(Уточнение: В региони, в които няма Ranked 3s няма да бъдат присъждани награди за Ranked 3s queue.)
 

Отборни награди„Ние вярваме, че Challenger наградите трябва да представляват едно и също ниво на елитно постижение, независимо в кое queue играете. Тъй като отборната ranked игра не е толкова популярна, награждаването на същия процент от играчи в отборно queue, колкото и в соло, би означавало да наградим по-малък брой Challenger отбори. За пояснение отборните queue-та имат подобен брой играчи, какъвто имаше Dominion преди да бъде преместен в седмичната ротация от вариации на играта.

Ето го и сравнението, изразено в числа:

  • Награждаването на Ranked 3s играчи при същото процентно съотношение към общия брой играчи, както при постижението за топ 200 на Challenger Solo, би означавало да наградим само 4 отбора.

  • Награждаването на Ranked 5s играчи при същото процентно съотношение към общия брой играчи, както при постижението за топ 200 на Challenger Solo, би означавало да наградим само 3 отбора.

Нашата цел е да бъдем справедливи към всички играчи, независимо от нивото на постижението, което Challenger наградите представляват, а не те да бъдат наказани, защото тяхното ranked queue не е популярно. Вариациите на местно ниво могат да занижат числата още повече: така например в Кореа би следвало само един играч в топ Ranked 3s отбора да получи награда, ако се водехме само от числата. Увеличихме прага на наградите до „топ 5 отбори“, за да бъде по-справедливо за всички играчи по света, които се впускат в отборното ranked queue. Увеличението на броя отбори, които ще получат награди, оставя място и шанс и за други играчи, които да се присъединят към отборните queue-та преди да завърши сезона. Десетки хиляди нови играчи ще са необходими, за да се увеличи броят на отборите, които ще получат награди (но сме готови да коригираме броя им, ако това се случи)."
 

Изисквания

Ако един акаунт покрива изискванията за наградите за края на сезона, то тогава той най-вероятно ще бъде одобрен и за Challenger наградите, ако покрива критериите за класирани, които са посочени в началото. Освен това Challenger акаунтите ще са обект на допълнителни проверки за споделяне на акаунт, продажба на победи, токсичност и друг вид негативно поведение. Тези нарушения ще лишат акаунтите както от Challenger наградите, така и от тези за края на сезона.
 

Множество акаунти

Играчи, които притежават повече от един акаунт в прага, посочен като допустим, ще получат повече от една награда с условието, че наградите са ограничени до 1 брой на акаунт. Ако даден акаунт е в няколко отбора, които се класират за наград, то той ще получиса само една награда. Това правило е създадено поради ниската активност в отборните ranked queue-та в някои региони, което води до това даден акаунт да е активен в няколко топ отбора.
 

Доставка и краен срок

„Challenger наградите не стоят готови за изпращане в склад – те ще бъдат поръчани щом сезонът приключи и получим информация от техните бъдещи притежатели. В резултат на това нашата цел за доставка е късната пролет на 2017 година.

След като сезонът приключи, ние ще уведовим всички играчи, които се класират за Challenger наградите, чрез email. Те ще получат инструкции как да поръчат своята награда. Riot ще покрият всички такси за доставка, както и допълнителни такси, които легално могат да бъдат покрити от компанията, макар че данъчните закони на няколко страни може да не ни позволят това да се случи. Играчите ще трябва да направят своята заявка преди крайния срок (грубо 6 седмици след края на сезона), за да получат своите награди.

ВАЖНО: Ако играчите не са верифицирали своя email или не направят своята заявка до крайната дата, която е предвидена за тази цел, то тогава те няма да получат своите награди!

Ще публикуваме напомняне преди да настъпи крайният срок, за да могат играчите да изпълнят условието и да направят своята заявка.“


Източник: eune.leagueoflegends.com