Отвореният турнир по League of Legends в рамките на Game Evolution 2016, който се проведе с любезната подкрепа на Coca Cola, събра над 40 отбора, които се бориха за място на големите полуфинали. Победителите от двата дни (9 и 10 септември) се изправиха срещу победителите от онлайн плейофите, а именно съставите на prodajnici & Innerfire. Отвореният турнир не се ограничи до изцяло българско учстие, към него се присъединиха и три гръцки отбора - Instinct Esports , Different Dimension и Greek Regenesis eSports.

През трите дни League of Legends зоната бе изпълнена с малки и големи участници – някои играеха за тръпката, други играеха за победата, но всички те имаха възможност да се насладят на кенчета студена Coca Cola по време на целия турнир, предоставени от нашия партньор. Страстите се разгорещиха, като на истинско спортно събитие, но за разочарование на мнозина – победителят може да е само един!


Ден 1 (9 септември)

Първите игри стартираха моментално след церемонията по откриването на Game Evolution 2016. С напредването на деня гръцките гости започнаха да се проявяват като фаворити. Логично се достигна до полуфинална фаза между Different Dimension срещу Greek Regenesis eSports, в който двубой Regenesis успяха да вземат победата след оспорвана игра. На финала те срещнаха победителя от другата част на схемата, където едни срещу други се изправиха българите Gplay и гръцкия отбор Instinct Esports. За жалост нашите момчета не успяха да вземат победата, след като отначало направиха много грешки, но въпреки това борбено и дълго се опитваха да се върнат в играта до последно.
Така финалът от първия ден бе съставен изцяло от гръцки отбори, а Regenesis се наложиха над Different Dimension и се класираха за мача в неделния ден срещу отбора на prodajnicite.


Ден 2 (10 септември)

През втория ден отпадналите отбори от петък (9 септемри) имаха шанс отново да се борят за място в топ 4. Българските отбори бяха видимо по-мотивирани спрямо предишния ден, но гостите от Гърция не им отстъпваха. И двата полуфинала противопоставиха отбори от двете държави - Bpro Gaming срещу Instinct Esports, където малко не достигна на Bpro за победатa, Gplay срещу Different Dimension, като тази игра бе обезателно по-интересна. Сочените за най-добри отбори в България и Гърция се изправиха в директен сблъсък още преди битката за наградния фонд. Съставът на Gplay успя се оказа по-добър, възползвайки се от всяка допусната грешка на противника и победи Different Dimension.
Финалът даде възможност за реванш на Gplay срещу Instinct Esports. Интересен, оспорван и напрегнат – отборите дадоха най-доброто от себе си, но този път това не бе достатъчно за победа от страна на Instinct Esports, и Gplay триумфираха, което им осигури място сред най-добрите, където ги чакаха InnerFire.


Ден 3 (11 септември)

Третият ден от турнира по League of Legends бе посветен изцяло на отборите достигнали топ 4. Разделени в два полуфинала те трябваше да се докажат в мачове (Best of 3) и да разпределят помежду си наградния фонд на стойност 7000 лева.
Първият полуфинал между prodajnicite и Greek Regenesis eSports бе по-очакваният. Regenesis победиха с чисто 2:0, с което превърнаха финала на турнира в Балкански.
Вторият полуфинал бе между съставите на Gplay срещу InnerFire. Отбори, които не за първи път се изправят едни срещу други и се познават изключително добре. Това обаче не помогна на InnerFire. Gplay спечелиха серията с 2:0 и така достигнаха финалната фаза, докато prodajnicite и InnerFire се оттеглиха обратно в League of Legends зоната, за да продължат битката, но за почетното трето място. Малките финали запазиха класическия за деня резултат от 2:0, с който InnerFire се наложиха над prodajnicite.
Балканският финал между Gplay и Greek Regenesis eSports се превърна в едно изключително изживяване и напомни за мач на национален отбор на България. Публиката скандираше името на българския финалист или неотменното „Българи юнаци“, а при всяко добро отиграване следваше експлозия от овации. Gplay хладнокръвно се наложиха над Regenesis и с чиста и доминираща игра завоюваха победата, титлата и наградата от 3500 лева.


Крайно класиране:

I място (3500 лв) - Gplay
II място (2000 лв) - Greek Regenesis eSports
III място (1000 лв) - InnerFire
IV място (500 лв) - prodajnicite

 

 

 

 

Game Evolution благодари на всички участници, които взеха участие в отворените турнири, верните фенове и посетители на фестивала, както и на всички партньори, без които събитието не би било същото изживяване! Специални благодарности на Coca Cola, които подкрепиха турнира по League of Legends и неговите участници.

Fun fact: Gplay нямат загубена игра, след като първия ден допуснаха поражение от Instinct Esports. На следващия ден те успяват да победят и трите гръцки отбора, които бяха фаворити за спечелване на турнира.